ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η ιστορία της πρόπολης

Οι Αιγύπτιοι ήταν μεταξύ των πρώτων που χρησιμοποιήσαν πρόπολη: απεικονίσεις δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε για την ταρίχευση των Φαραώ, μετά το θάνατο, και τη θεραπεία ασθενειών του δέρματος και της αναπνευστικής οδού.

Ρωμαίοι στρατιώτες την χρησιμοποιούσαν για την απολύμανση και τη θεραπεία πληγών. Ακόμη και στην αρχαιότητα, αναφορά έγινε από τους Αριστοτέλη, Πλίνιο και Γαληνό οι οποίοι στα συγγράμματα τους όχι μονό αναφέρονται στην πρόπολη, αλλά εξυμνούν τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Επιπλέον η πρόπολη έχει ρίζες και στην Αμερική: οι Ίνκας την χρησιμοποιούσαν για κάθε εμπύρετη νόσο, ενώ στη Γεωργία ήταν σύνηθες να εφαρμόζεται μικρή ποσότητα πρόπολης στον ομφαλό των βρεφών ως μέθοδος απολύμανσης.

Τί είναι η πρόπολη;

Η πρόπολη είναι μια φυσική ουσία την οποία παράγει η μέλισσα συλλέγοντας ρητίνες από τα φυτά.

Οι μέλισσες χρησιμοποιούν την πρόπολη για την αποστείρωση και την προστασία της κυψέλης από κάθε μικρόβιο. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή αντιμικροβιακή ιδιότητα της πρόπολης.

Σύσταση πρόπολης

Η χημική της σύσταση είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη καθώς σε αυτήν έχουν ανιχνευθεί περισσότερες από 300 χημικές ενώσεις. Αποτελείται κυρίως από ρητίνη (50%), κερί (30%), αιθέρια έλαια (10%), γύρη (5%).

Τα υπόλοιπα συστατικά της είναι αρωματικές ουσίες, σάκχαρα, βάλσαμα, τερπένεια, αλειφατικά οξέα και οι εστέρες τους, φλαβόνες, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα γνωστά και άγνωστα συστατικά.

Προϊόντα πρόπολης από την Specchiasol

Η E.P.I.D. αποτελεί, για την Specchiasol, την αποκλειστική μέθοδο επεξεργασίας της πρόπολης την οποία έχει αναπτύξει και πατεντάρει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Η Specchiasol διαθέτει την πρόπολη είτε μόνη, είτε συνεργειακά με φυτικά εκχυλίσματα για την καλή λειτουργία του άνω αναπνευστικού συστήματος.

Η Specchiasol έχει παράδοση στην εκχύλιση της πρόπολης χρησιμοποιώντας την μοναδική πατενταρισμένη μέθοδο E.P.I.D. αποτέλεσμα της οποίας είναι ένα διαλυόμενο στο νερό εκχύλισμα πρόπολης, αποκηρωμένο 100%, καθαρισμένο, υποαλλεργικό και τιτλοδοτημένο 3% σε πολυφαινόλες, δηλαδή με εγγυημένη την περιεκτικότητα των ενεργών της συστατικών.

Αποκηρωμένη 100%

Το κερί που περιέχει η πρόπολη εγκλωβίζει τα θρεπτικά συστατικά της με αποτέλεσμα να μην γίνεται επαρκή απορρόφηση τους από τον οργανισμό. Η Specchiasol χρησιμοποιεί αποκλειστικά 100% αποκηρωμένη πρόπολη EPID®

Τιτλοδοτημένη 3% σε πολυφαινόλες

Η πρόπολη οφείλει τις πολύτιμες ιδιότητες της στις πολυφαινόλες. Όλα τα προϊόντα με πρόπολη της Specchiasol είναι τιτλοδοτημένα 3% σε πολυφαινόλες, αυτό σημαίνει ότι η περιεκτικότητα της σε ενεργά συστατικά είναι εγγυημένη.

Υποαλλεργική

Η πρόπολη ως πρώτη ύλη περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά. Η πατενταρισμένη μέθοδος εκχύλισης EPID® που χρησιμοποιεί η Specchiasol δεν περιέχει αλλεργιογόνα, με αποτέλεσμα να μπορεί να καταναλωθεί από όλους.

TOP
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς